BARCELONA, 16 (EUROPA PRESS)

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit la sol·licitud d’autorització presentada el 8 de juny per Audax Energía per presentar una OPA sobre Fersa Energías Renovables, ja que entén que el fullet i els altres documents presentats després de modificacions registrades el 10 de juny s’ajusten a la normativa.

La CNMV ha recordat en un comunicat que l’admissió a tràmit de la sol·licitud “no suposa cap pronunciament sobre la resolució relativa a l’autorització de l’oferta, o qualsevol dels seus termes i condicions”.

El dia 8 de juny, Audax Energía va presentar la sol·licitud d’OPA llançada per l’empresa sobre el 100% de Fersa Energías Renovables, valorada en 70 milions d’euros.

Com a part de la sol·licitud, Audax ha presentat avals bancaris emesos per CaixaBank i Banc de Sabadell en garantia al pagament íntegre de l’import necessari per cobrir l’operació en el cas que el 100% del capital de Fersa, representat per 140 milions d’accions, accepti l’OPA.

El passat 19 de maig, la comercialitzadora va anunciar la intenció de llançar aquesta OPA amistosa, que consisteix en el pagament de 0,5 euros per acció en efectiu subjecte a l’acceptació del 50,01% del capital social.

Aquest import comportava una prima de l’11% respecte al tancament dels títols de Fersa a la sessió borsària abans de l’anunci de l’operació.

Fersa ha indicat que ja hi ha un grup d’accionistes favorable a l’operació que controla un 45,1% de l’empresa i que té presència en el consell d’administració.

Aquests accionistes, ha assenyalat, han subscrit per separat diversos compromisos irrevocables amb Audax Energia per vendre’ls les accions. El grup d’accionistes es compromet a acceptar l’OPA i a rebutjar qualsevol oferta pública d’adquisició competidora que pugui presentar-se.

Entre els accionistes que accepten l’operació hi ha Enhol, que té un 22% del capital, així com Comsa Renovables, que té un 7,6%, i Assegurances Catalana Occident, que té un 7,5%. També hi ha Windmill Investment i Larfon, amb un 4% i un 2,8%, respectivament.

SUPORT DEL CONSELL

El consell d’administració de l’empresa ‘opada’ considera a més que l’oferta és la més avantatjosa econòmicament per a la generalitat dels accionistes de les rebudes en el procés de reordenació de la base accionarial que es troba Fersa.

L’empresa, que té l’assessorament de Lazard Asesores Financieros durant aquest procés, col·laborarà amb Audax Energía en la implementació de l’OPA i s’abstindrà d’adoptar acords que impedissin o frustressin l’operació.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Sostenir un esforç editorial del nivell i el compromís de VilaWeb, únicament amb la publicitat, és molt difícil. Per això necessitem encara molts subscriptors nous per a allunyar qualsevol ombra de dificultats per al diari. Per a vosaltres aquest és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Podeu fer-vos subscriptors de VilaWeb en aquesta pàgina.

Vicent Partal
Director de VilaWeb