Rebaixen la tarifa d’acabament de les trucades de mòbil en més d’un 40%

  • Aquesta mesura suposarà que el valor d'acabament de trucada mòbil passarà d'1,09 euros per minut a 0,64 euros per minut

VilaWeb
ACN
30.01.2018 - 13:24
Actualització: 30.01.2018 - 14:28

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha aprovat la mesura definitiva per a la regulació dels mercats d’acabament de trucades vocals en la xarxa de telefonia mòbil que rebaixarà el preu d’acabament de trucades en més d’un 40%, segons ha informat aquest regulador. Aquesta mesura suposarà que el valor actual d’acabament de trucada mòbil passarà d’1,09 euros per minut actual fins als 0,64 euros per minut al gener del 2020. La mesura tindrà un efecte immediat a partir de l’1 de febrer pròxim perquè a partir d’aquest dia aquesta tarifa baixarà fins els 0,70 euros per minut, l’1 de gener del 2019 passarà a 0,67 euros i l’1 de gener del 2020 a 0,64 euros. Aquesta reducció de preu de la tarifa d’acabament de trucada mòbil no es carrega en la factura de l’usuari final sinó que es un cost majorista entre companyies de telefonia mòbil i fix.

La CNMC assegura que tot i que és una tarifa que no s’imputa directament en l’usuari final si que acaba millorant les condicions competitives del mercat cosa que finalment beneficia al client final al reduir els costos de les empreses. La mesura adoptada per la CNMC fa que els preus d’acabament de trucada mòbil a l’estat espanyol se situïn ‘entre el més baixos de la UE’ on la mitjana de preu d’aquesta tarifa és de 0,88 euros per minut. Els preus d’acabament en xarxes de mòbils són una tarifa que cobra un operador mòbil amb xarxa pròpia o un operador mòbil virtual complet (OMV complet) a qualsevol altra operador per acabar les trucades en la seva xarxa.

Cada operador ofereix aquest servei majorista a la resta d’operadors i d’aquesta manera tots poden completar les trucades realitzades per els seus clients i els de les altres companyies. La CNMC explica que les retallades d’aquestes tarifes que s’han imposat als operadors en els últims anys ‘han tingut un efecte positiu per a la competència que han acabat propiciant un augment del tràfic de veu en les xarxes mòbils, una marcada reducció dels preus de telefonia mòbil i la generalització de tarifes planes’. La CNMC calcula que en els últims 10 anys, els preus de la telefonia mòbil a l’estat espanyol han caigut prop d’un 80%.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any