L’activista per la llengua Josep Forcadell i l’entitat La Cívica d’Alacant són els guardonats amb el XVII Premi Vicent Ventura, que atorga la Universitat de València. El premi es lliurarà el 27 d’abril al recinte històric de la Universitat de València, La Nau.

L’Associació Cívica per a la Normalització del Valencià de l’Alacantí (coneguda popularment com ‘La Cívica’) forma part d’Escola Valenciana i és l’associació cultural i valencianista més coneguda de la ciutat, amb una molt llarga trajectòria des de que va ser creada el 1988.

Per la seua banda el castellonenc Josep Forcadell té una llarga trajectòria professional de defensa de la llengua. Va ser director del Servei de Promoció del Valencià a la Universitat d’Alacant i també va dirigir l’Observatori de la Llengua. Ha estat a més secretaro de la Comissió de Llengua de la Xarxa d’Universitat Lluís Vives i actualment és el cap del servei de publicacions de la Universitat d’Alacant.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb