Featured Video Play Icon

La Comissió Europea ha presentat el Cos Europeu de Solidaritat, un programa per fomentar la participació dels joves en projectes de caire social i humanitari. La iniciativa és similar a la proposta que la pròpia institució va presentar el 2012, el Cos Voluntari Europeu d’Ajut Humanitari, que se centrava, principalment, en atendre necessitats fora de la UE. La iniciativa actual permetrà als joves d’entre 17 i 30 anys participar com a voluntaris en diversos projectes, principalment dins de la Unió Europea. Com en la primera proposta, l’objectiu de la CE és mobilitzar 100.000 joves fins el 2020, tot i que, s’afegeix l’opció d’aconseguir una feina en el sector i no només un voluntariat.

Com a part del Cos Europeu de Solidaritat, els joves podran implicar-se en un ampli ventall d’activitats com ara educació, salut, integració social, assistència en el subministrament d’aliments, construcció d’allotjaments i refugis, recepció, suport i integració d’immigrants i refugiats, protecció mediambiental o prevenció de desastres naturals. El període de realització d’aquestes estades pot ser de 2 a 12 mesos. Els joves participaran en projectes impulsats per ONGs, que s’hauran inscrit prèviament al registre del Cos Europeu de Solidaritat.

La comissària d’Afers Socials, Marianne Thyssen ha remarcat durant la presentació del programa que és una bona oportunitat perquè els joves puguin ‘expressar el seu sentiment de solidaritat’ a través dels ‘reptes socials’ que hi ha actualment. Segons Thyssen, aquestes activitats permetran als joves ‘adquirir una sèrie d’habilitats’ que poden ser ‘molt positives’ per futures oportunitats laborals. També ha afegit que esperen que fins l’any 2020 ‘hi hagi més de 100.000 persones apuntades al cos’.

Paral·lelament, la CE ha presentat un paquet de mesures per tal de millorar les oportunitats laborals dels joves europeus, a través de la consolidació del Pla de Garantia Juvenil, així com la presentació d’un nou programa de mobilitat ‘Erasmus Pro’, una activitat que permetrà la formació professional de llarga durada a l’estranger.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb