Vicent Sanchis, director de Televisió de Catalunya (fotografia d'Albert Salamé).

El consell de govern de la CCMA ha analitzat el procediment emprat en l’elecció del nou director de TV3, Vicent Sanchis, i ha considerat que l’elecció ha estat ajustada a la llei. Segons que ha informat la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, Sanchis va posar a disposició de la direcció de l’ens el seu càrrec, després que el Parlament reprovés la setmana passada el seu nomenament i el procediment seguit i demanés, alhora, la dimissió de Llorach. El consell de govern ha remarcat en un comunicat que el sistema d’elecció està vigent des del 2007 i que s’ha emprat sense cap qüestionament en l’elecció dels últims vuit directors de Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio.

Així mateix, el consell de govern ha acordat sol·licitar una reunió als presidents dels grups parlamentaris per conjugar el criteri expressat pel Parlament en el compliment del que estableix el procediment legal vigent per al nomenament del personal directiu de la Corporació.

La setmana passada el Parlament de Catalunya va reprovar Sanchis com a nou director de TVC. Junts pel Sí (JxSí) es va trobar tot sol defensant el nomenament. La resta de grups van demanar també la dimissió de la vice-presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach. A més, el parlament va instar el Consell de Govern de la CCMA a reconsiderar el nomenament de Sanchis i a considerar més candidatures per a dirigir TVC.

Més informació
Entrevista amb Vicent Sanchis: ‘No m’esperava la rebuda que he trobat a TV3’

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]