JxCat i ERC no han inclòs l’ultimàtum del president de la Generalitat, Quim Torra, al president espanyol, Pedro Sánchez, per a negociar un referèndum d’autodeterminació. La proposta de resolució número 4 pactada entre ambdós grups, referida al diàleg i la negociació amb l’estat espanyol, diu que el parlament insta el govern a ‘continuar explorant les vies del diàleg i la negociació per a garantir l’exercici del dret a l’autodeterminació. Incloent-hi negociar un referèndum acordat, vinculant i reconegut internacionalment que respecti el dret a decidir de la ciutadania catalana’.

La proposta de resolució també proposa d”impulsar el diàleg i la negociació bilateral amb l’estat, sense condicions ni renúncies a les voluntats i amplis consensos expressats per la ciutadania de Catalunya’. També exigeix respecte a les institucions catalanes, que es facin efectius els compromisos en matèria de finançament, inversions i traspassos de competències.

Finalment, el text insta el govern a negociar la flexibilització de l’objectiu de dèficit i exigeix la fi de l’estratègia d’asfíxia financera contra la Generalitat i la retirada dels recursos del govern espanyol al Tribunal Constitucional contra lleis aprovades al Parlament de Catalunya.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb