Albert Batet - portaveu JxCat

Quan falten pocs dies pel trasllat dels presos polítics a Madrid, JxCat ha reclamat que el viatge fins a Madrid es faci amb la màxima dignitat possible, ja que són persones que representen el poble de Catalunya. Pel seu portaveu, Albert Batet, els presos polítics són ‘herois que van a Madrid a defensar la causa catalana’. Batet, juntament amb tretze parlamentaris més de JxCat, s’ha reunit durant més de dues hores a la presó dels Lledoners amb Sànchez, Rull, Turull i Forn per consensuar quina ha de ser la principal línia parlamentària durant el judici.

Després de reunir-se amb els quatre dirigents empresonats, Batet ha explicat que tots ells estan forts, ferms i determinats i ha dit que, amb aquesta actitud, és amb la que aniran a Madrid i ens representaran a tots els catalans i catalanes.

Batet ha insistit en què l’única sentència possible és l’absolució pels presos polítics i exiliats. Pel portaveu de JxCat, es tracta d’un judici injust, sense causa i sense fonaments. ‘Tenen la consciència tranquil·la perquè no han comès cap delicte. Defensem la democràcia i la llibertat, i posar urnes no és cap delicte’, ha afegit.

Comissió d’investigació pel 155
Pel que fa a la compareixença dels presos polítics per tal de donar explicacions a la comissió parlamentària que investiga el 155, programada per dimarts vinent, Batet ha confiat que hi podran assistir de forma presencial o telemàtica.

Entre els assistents a la reunió, hi ha hagut la consellera Laura Borràs -Cultura-, Batet, Toni Morral, Imma Gallardo, Ferran Roquer, Salwa El Gharbi, Anna Erra, Teresa Pallarès, Francesc de Dalmases, Narcís Clara, Montse Macià, Aurora Madaula, Xavier Quinquillà i Josep Maria Forné. La trobada s’ha fet en grups –cada tres i o quatre diputats s’han vist amb un dels presos-, i sense vidre.

Unitat a les municipals
Pel que fa a les eleccions municipals, Batet ha reclamat unitat a les forces polítiques independentistes. ‘Amb la unitat, l’independentisme sempre guanya’, ha assegurat. Batet ha recordat que, pel fet d’anar separats, la primera força parlamentaria va ser Ciutadans en les darreres eleccions. ‘Si haguéssim anat junts, això no hauria estat d’aquesta manera. No ens cansarem mai d’insistir amb la unitat’, ha subratllat.

Puigdemont demana a Sánchez una taula de diàleg bilateral amb mediació independent per a tramitar el pressupost

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb