La Junta Electoral de Zona de Barcelona ha ordenat a la batllessa de la capital, Ada Colau, de retirar el llaç groc de la façana de la casa de la ciutat. Així ho ha decidit després de la denúncia presentada pel líder municipal del PP, Alberto Fernández.

Ordena que ho faci ‘tan aviat com es pugui i, en tot cas, abans de 12 hores des de la notificació’ de l’acord. L’ordre es pot recórrer a la Junta de superior categoria durant 24 hores des de la notificació de l’ordre, a la qual ha tingut accés a Europa Press.

Examinant el document adjuntat a la denúncia, la Junta considera que els llaços grocs en el mobiliari públic i altres símbols i pancartes vulneren ‘flagrantment la neutralitat de l’Ajuntament’, perquè diu que aquests símbols exterioritzen la ideologia de determinats partits i persones que concorren a les eleccions.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb