Els presos escollits el 28-A demanen sortir de Soto del Real abans del 21 de maig

Les defenses demanen que els cinc presos polítics també puguin lliurar les credencials, celebrar reunions i compareixences de premsa

VilaWeb
ACN
16.05.2019 - 12:05
Actualització: 16.05.2019 - 14:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les defenses dels presos polítics escollits el 28-A han presentat un recurs al Tribunal Suprem espanyol perquè els atorgui permís extraordinari per poder sortir de la presó més enllà del 21 de maig, el dia que es constitueixen el congrés i senat espanyols. En el cas de Sànchez, Rull i Turull, demanen que l’autorització vaig del 16 al 21 de maig. En aquest sentit, el lletrat Jordi Pina argumenta que els seus clients volen ‘complir amb els tràmits preceptius exigits pel reglament de la cambra’.

La defensa d’Oriol Junqueras i Raül Romeva no precisa una data, però demana que els dos polítics d’ERC puguin sortir de Soto del Real algun dia abans del 21 de maig. El lletrat Andreu Van den Eynde també sol·licita que el permís no es limiti a les sessions constitutives de les cambres, sinó que s’allargui fins a les 17 hores o l’hora de tancament, de forma que puguin realitzar reunions de treball amb el seu partit o amb qui ho demani, i assisteixin a compromisos de comunicació pública i premsa.

L’advocat argumenta que és ‘imprescindible’ que Junqueras i Romeva compleixin altres requisits previs abans d’assistir a la constitució del congrés i el senat espanyols. ‘Per evitar que l’assistència al ple del 21 de maig resulti en una actuació frustrada per falta de compliment dels requisits previs i personalíssims, hauria d’articular-se un permís de sortida previ al dia 21, el divendres 17 o el dilluns 20 de maig’, conclou l’escrit.

Aquesta petició xoca amb les disposicions dictades pel Suprem que en la interlocutòria en la qual va autoritzar el permís precisava que els presos hauran de ‘ser degudament custodiats’ i instava els presidents del Congrés i el Senat a adoptar les mesures oportunes perquè fossin ‘reintegrats, sense dilació, al centre penitenciari’ una vegada conclosa la sessió constitutiva, que es preveu que pugui estendre’s com a molt una mica més de la una de la tarda.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes