El vice-president Oriol Junqueras ha insistit que ‘és urgent’ formar govern a Catalunya perquè és ‘imprescindible’ de recuperar les institucions. En una entrevista escrita a TV3, ha argumentat que el republicanisme és una realitat i que ha de representar un ‘projecte inclusiu’ amb recorregut i no tornar a ser una ‘minoria sorollosa’.

Per Junqueras, cal restablir les relacions amb el PSC i els comuns, tal com va dir el diputat republicà Joan Tardà. També ha dit que calia crear una oficina de defensa dels drets civils i polítics de la ciutadania.

Sobre les acusacions de l’ex-conseller Santi Vila, que ha escrit en el seu llibre que si Junqueras hagués donat suport a Puigdemont per a convocar eleccions el 26 d’octubre no hi hauria presos ni exiliats, el president d’ERC ha recordat que Sànchez i Cuixart ja eren a la presó i ha considerat que la ‘grandesa’ d’una persona també es valora ‘quan sap callar’.

Finalment, ha criticat que la justícia espanyola mantingui els presos polítics catalans en presons madrilenyes, allunyats de les famílies. ‘És increïble que es perjudiqui les famílies amb aquest patiment’, ha afegit.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]