El president del F. C. Barcelona, Josep Maria Bartomeu, serà jutjat per estafa i corrupció entre particulars pel fitxatge de Neymar. Els magistrats de la sala Penal de l’audiència espanyola han refusat el recurs presentat per Bartomeu a la interlocutòria del jutge instructor, José de la Mata, que considera que Neymar va rebre 40 milions d’euros per a fitxar pel club-blaugrana en un futur, fet que va alterar l’equilibri del mercat de fitxatges.

El tribunal afirma que el preisdent del Barça, que quan es va fitxar el jugador n’era vice-president, tenia les mateixes responsabilitats que Sandro Rosell, president del club en aquell moment.

La fiscalia no demana cap pena, però l’empresa Dis (propietària d’un percentatge del valor del jugador) reclama cinc anys de presó per al president blau-grana i el jugador. Amb el rebuig del recurs, Bartomeu serà jutjat juntament amb Rosell, el pare del jugador i el jugador.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]