El president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, també es decanta per aprovar la llei de transitorietat abans del referèndum, tal com ja va expressar ahir el president d’Òmnium, Jordi Cuixart. Sánchez ha dit en declaracions a la Cadena Ser que la llei de transitorietat ha d’estar ‘preparada i aprovada’ abans de l’1-O perquè, en cas que surti una majoria de vots a favor de la independència, es pugui culminar el procés de secessió.

Respecte a algunes veus de PDECat, que s’estimen més aprovar aquesta llei després de l’1-O, Sánchez creu que hi ha ‘molta literatura i molt soroll mediàtic’. Segons ell, hi ha un acord entorn de la llei de transitorietat per a aprovar-la. Fonts del PDECat indiquen que de segur que finalment hi haurà acord i que no es tracta de cap conflicte. ‘Com ha passat tantes vegades, s’arribarà a una entesa’, diuen.

Sense participació mínima
Així mateix, el president de l’ANC ha assenyalat que en tota la història de l’estat espanyol no s’ha exigit en cap referèndum una participació mínima, i per això ha refusat que ara es demani. ‘No acceptarem lliçons democràtiques dels qui no volen que els ciutadans ens expressem a les urnes’, ha dit.

Sánchez ha garantit que a Catalunya hi ha entre 1.900.000 i 2.000.000 de vots independentistes. ‘No es pot impedir que qui té una opció legítima de mantenir Catalunya dins Espanya s’amagui darrere l’abstenció’, en al·lusió als grups unionistes, que fan una crida a no participar en el referèndum de l’1-O perquè el consideren il·legal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]