Ribó presenta a Nova York el ‘full de ruta’ per a la posada en marxa del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible

  • El batlle de València l'ha presentat al director general de l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació

VilaWeb
EFE
19.02.2019 - 14:10

El batlle de València, Joan Ribó, ha presentat al director general de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació, FAO, José Graziano da Silva, el ‘full de ruta’ prevista per a la posada en funcionament del Centre Mundial de València per a l’Alimentació Urbana Sostenible (CEMAS).

Joan Ribó es troba a Nova York, on té previst impartir una conferència a la seu de les Nacions Unides per a presentar el CEMAS que, al seu parer, converteix la ciutat de València en ‘un exemple a nivell mundial’ en aquesta matèria.

Segons fonts municipals, després de l’aprovació, dijous passat, del Consell Rector del CEMAS, presidit Ribó, arrenca el procés de desenvolupament de les diferents unitats de treball de l’organisme.

Es preveu que el CEMAS comenci a funcionar en les pròximes setmanes, un cop aprovat el seu organigrama, que s’estructura al voltant de tres òrgans: el Consell Rector, el Consell Assessor i la Secretaria Tècnica de la FAO.

Aquesta Secretaria de la FAO inclourà a experts de l’organització internacional, mentre que el Consell Assessor estarà integrat per representants d’altres agències de les Nacions Unides (com l’OMS o Hàbitat), i de centres de recerca, del sector de la producció i del sector privat, així com un Comitè Científic i Social.

Durant la seva trobada amb Graziano da Silva, Ribó ha subratllat la importància del treball impulsat des del municipi de València amb la col·laboració i el suport de la FAO, que ha cristal·litzat en aquest centre.

El CEMAS, ha dit, aspira a funcionar com a ‘eix de referència mundial per a l’impuls i la projecció de sistemes d’alimentació i d’agricultura sostenibles, especialment en entorns urbans’.

També ha explicat que l’organisme internacional'”ha acollit molt positivament la feina feta per València durant els darrers anys, així com la projecció mundial que ha donat a les polítiques alimentàries’.

La relació entre la ciutat de València i la FAO va començar el 2016, amb la signatura a Roma del Memoràndum d’Entesa, que establia diverses formes de col·laboració en aquest camp.

Dotze mesos després, a l’octubre de 2017, València va acollir la III Cimera de Batlles de les ciutats signants del Pacte de Milà, en un any en què València va ser Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, i l’abril de 2018 es va celebrar a la seu central de la FAO, a Roma, el II Simposi Internacional sobre Agroecologia.

Tot aquest desenvolupament culmina i obre un nou camp de treball per a la investigació, la divulgació i la sensibilització amb la propera posada en marxa del CEMAS, segons les fonts.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any