Aquest vespre s’inaugura a la Casa Museu Llorenç Villalonga de Binissalem l’exposició de Joan Bennassar ‘Bellesa, violència, dolor’. Es tracta d’una sèrie on el pintor de Pollença dialoga amb alguns dels escriptors que el 1959 van participar al cicle ‘Conversaciones Poéticas de Formentor’. La col·lecció va néixer l’any passat arran de la commemoració del cinquantè aniversari de la trobada i ara Bennassar en presenta una versió ampliada amb els autors en català que hi van participar.

Llorenç Villalonga, Gabriel Ferrater, Carles Riba… són alguns dels escriptors que el 1959 van participar en la trobada literària impulsada per Camilo José Cela a l’Hotel Formentor. Les jornades van ser molt fructíferes i diversos autors van escriure obres i poemes que hi feien referència com ara ‘Formentor’ de Marià Vilangòmez, ‘Memòria d’un viatge’ de Josep Maria Llompart o ‘La realitat’ de Blai Bonet. Ara l’artista Joan Bennassar ha fet una tria d’aquest material i hi dialoga a través de la seva obra, formada per una desena de quadres.

La inauguració de l’exposició, que es fa al celler de la Casa Llorenç Vilallonga, serà avui a les 20.00 i comptarà amb una degustació de vins de la Denominació d’Origen Binissalem i música en directe a càrrec del grup Sweet Mango Band.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.