La cantant nord-americana Joan Baez es va trobar ahir al vespre a la ciutat flamenca de Gant amb el president Carles Puigdemont. Va ser just abans del concert que hi feia Baez, dins la seva ronda mundial.

Baez va cantar la cançó ‘Rossinyol’ en català i, abans, va dedicar la cançó al Puigdemont, gran afeccionat a la música i que seguia el concert en directe.

 

Joan Baez va incorporar ‘Rossinyol’ al seu repertori als anys setanta i en va enregistrar una versió al disc del 1974 Gracias a la vida. Més tard, l’ha cantada sovint en públic, sobretot en les actuacions als Països Catalans. N’és un exemple aquesta actuació al Palau de la Música de Barcelona del 2015.

Baez, un dels grans noms de la cançó mundial i una coneguda activista pels drets humans, ha expressat suport al procés d’autodeterminació i s’ha manifestat a favor dels presos polítics i exiliats en diverses campanyes internacionals.

Quan Peter Gabriel va regalar a l’ANC el dret de la seva cançó ‘In your Eyes’, Joan Baez va ser una de les cantants que va participar en l’enregistrament del vídeo, que formava part de la campanya ‘Make a move’.

‘Rossinyol’ no és pas l’única cançó en català que canta Joan Baez. No fa pas gaire que ha enregistrat també una versió del ‘Viatge a Itaca’ de Lluís Llach. Al Festival de Cap Roig, l’any passat, va dedicar aquesta cançó als presos polítics catalans.

Joan Baez canta professionalment d’ençà dels anys seixanta i s’ha implicat sempre en accions solidàries arreu del món. Probablement, la que va causar més impacte va ser la del concert del 1993 a Sarajevo, quan la ciutat era sota el setge serb. Baez va desafiar tots els perills, va aconseguir entrar a la ciutat i hi va oferir un concert històric.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.