Les eleccions del 14 de febrer són a tocar i cada dia creix el nombre d’al·legacions per no haver de formar part de les meses electorals. Davant la incertesa de com es procedirà per assegurar la constitució de les meses, la Junta Electoral de Barcelona ha acordat reassignar els suplents de les meses que no siguin necessaris a d’altres meses on hi hagi places per cobrir. Per tant, els suplents de les meses a la província de Barcelona podrien acabar en una mesa diferent a la que se’ls havia assignat, fins i tot en un altre col·legi del municipi o en un altre on falti gent.

Segons expliquen al text de l’acord, amb aquesta mesura la Junta Electoral de Barcelona vol evitar que hagin d’estar a les meses persones de risc, que han estat convocades per votar a la franja entre les 9.00 a 12.00 del matí. Cal tenir en compte que la llei preveu que si una mesa no té prou membres presents, entre titulars i suplents, els primers electors puguin ser obligats a quedar-se com a vocals o president.

Què passa si no es poden constituir les meses electorals?

Ara mateix la Junta Electoral Central encara no s’ha pronunciat sobre quin criteri cal seguir quan falti gent en una mesa. Arreu del territori s’estan prenent mesures diferents. Alguns ajuntaments estan organitzant nous sortejos per poder constituir les meses. Per tant, encara és possible de rebre una notificació els dies vinents. D’una altra banda, n’hi ha que han fet una crida per trobar voluntaris.

Pantalles facials, EPI i proves d’antígens a les meses: com votarem el 14-F?

 

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.