eleccions 2021 horaris

La Junta Electoral Central (JEC) ha avalat que les persones contagiades de coronavirus puguin votar presencialment en la jornada electoral del 14 de febrer. Així consta en un dels acords adoptats avui per la JEC en què desestima el recurs d’un ciutadà que demanava prohibir als positius de coronavirus que acudeixin a votar als col·legis electorals. La JEC al·lega que “tant l’administració electoral com les autoritats sanitàries i gestores del procés electoral han adoptat un conjunt de mesures per facilitar el vot no presencial” i per “garantir la seguretat en els col·legis electorals“.

En la seva resolució, la JEC indica que la sol·licitud de vot per correu ha crescut un 307% pel que fa a les últimes eleccions catalanes i destaca que el protocol de seguretat acordat per la Generalitat estableix una franja horària, de set a vuit del vespre, perquè votin les persones en quarantena, amb un protocol que preveu l’ús d’equips de protecció per part dels membres de les meses electorals. A més, segons la JEC, “privar del dret de sufragi als ciutadans que es trobin en quarantena i que no hagin sol·licitat el vot per correu”, com demanava el recurs, “no solament excedeix de les competències de la Junta Electoral Central sinó que a més resulta impossible o de molt difícil control“. “El dret de sufragi és un dret fonamental del qual no pot ser privat cap ciutadà per l’autoritat electoral”, argumenta.

La JEC subratlla que “el risc de contagi no és major que el de qualsevol altra activitat no essencial permesa” a Catalunya i, amb les mesures adoptades, s’ha procurat reduir al màxim aquest risc. A més, després de rebre unes recomanacions del Síndic de Greuges, la JEC no avala buscar mecanismes de sufragi no presencials per a persones contagiades o contactes estrets a partir de la data en què conclogui el termini de sol·licitud del vot per correu, com tampoc veu possible ampliar el termini de sol·licitud del vot per correu més enllà del 5 de febrer.

En altres acords, la JEC desestima els recursos de Ciutadans i el Partit Nacionalista de Catalunya contra els plans de cobertura de la campanya electoral de diferents mitjans.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.