L’ex-president del govern Jaume Matas ha estat condemnat a deu mesos de presó per prevaricació continuada, tràfic d’Influències i inducció al frau per les seves maniobres destinades a manipular el concurs d’adjudicació de l’Hospital de Son Espases.

La condemna, feta per la Secció Primera de l’Audiència de Palma se suma a la que ja compleix pel Cas Nóos. Matas està a la presó d’ençà del mes de juny de l’any passat, complint una condemna de tres anys i vuit mesos de presó i set anys d’inhabilitació.

Així mateix, la sentència imposa a l’ex-consellera de Salut Aina Castillo com a autora de prevaricació i inductora d’un delicte de frau a l’administració, a una pena de vuit mesos de presó substituïble per una multa de 4.800 euros, a més d’inhabilitar-la per qualsevol càrrec públic durant deu anys.

L’ex-director general del Servei de Salut Sergio Bertrán ha estat condemnat per prevaricació i frau a un any de presó substituïble per 5.760 euros de multa i tretze anys d’inhabilitació. A l’empresari Jesús Peinado se li ha imposat la mateixa pena de multa alternativa a la presó i deu anys d’inhabilitació.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als quinze mil subscriptors voluntaris, que amb el suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.