Jaume Fàbrega

El president de la Cambra de Girona, Jaume Fàbrega, ha estat triat per unanimitat nou president del Consell General de Cambres de Catalunya en substitució de Joan Canadell. El ple també ha avalat com a vice-presidenta la vice-presidenta primera de la Cambra de Barcelona, Mònica Roca i Aparici. El nou president del Consell de Cambres de Catalunya ha agraït la confiança rebuda pel conjunt de les cambres i ha defensat, en el primer discurs com a president, la necessitat de continuar el full de ruta fixat en l’estratègia 2030/40 adoptada pel Consell a principi del mandat: “És el que ha d’orientar les estratègies i plans d’actuació de les Cambres, per constituir-se en una eina per ajudar el país a avançar i afrontar els reptes del postCovid”.

Fàbrega s’ha compromès a treballar sense descans per donar suport a les empreses, sobretot les petites i mitjanes i els autònoms, afectats pels efectes econòmics de la pandèmia i ha posat com a exemple de la feina feta fins ara la iniciativa Aixeca el teu negoci.

Jaume Fàbrega ha aprofitat la intervenció per reclamar al govern espanyol ajuts directes a les empreses i la implementació de plans de xoc per als sectors més afectats i, si és necessari, via l’augment del seu endeutament. El nou president ha insistit en la necessitat de reforçar les Cambres i la interrelació amb l’entorn teixint noves aliances i complicitats, i l’aprovació de la nova Llei de Cambres que asseguri la capacitat operativa per fer front a les funcions públiques de les cambres i la representació, promoció i defensa del teixit econòmic de Catalunya: “Aconseguir una nova Llei de Cambres que potenciï la capacitat operativa d’aquestes i la seva representativitat és el principal objectiu a curt termini”.

La vice-presidenta Mònica Roca i Aparici ha destacat que “la riquesa que genera Catalunya s’ha de distribuir per tot el territori de Catalunya i les cambres aquí hi juguen un paper clau per poder-ho fer”. En el discurs de comiat, Joan Canadell, fins ara president del Consell de Cambres, ha destacat el paper de les cambres: “La societat civil ha de poder actuar molt més i ho ha de poder fer a través de les cambres”.

La sessió extraordinària del ple ha estat presidida per Jordi Cabrafiga, secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i titular de l’òrgan tutelar.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.