L’Institut Ramon Llull tornarà a la Fira Internacional del llibre de Beijing de manera virtual del 26 al 30 d’agost

  • Publica un quadern de literatura catalana en xinès per fidelitzar i ampliar la xarxa de contactes

VilaWeb
ACN
26.08.2020 - 17:31

L’Institut Ramon Llull (IRL) tornarà per quart any consecutiu a la Fira Internacional del llibre de Beijing (BIBF) de manera virtual del 26 al 30 d’agost amb l’objectiu de fomentar la presència del sector del llibre català al mercat asiàtic.

Amb aquesta mateixa vocació, l’IRL publica per primera vegada un quadern de literatura catalana en xinès que permeti fidelitzar i ampliar la xarxa de contactes amb la finalitat de fomentar més traduccions i activitats culturals que promoguin la literatura en català a la Xina. El quadern, ‘Books in Catalan’, inclou propostes per tal d’animar a la contractació d’obres amb autors de narrativa contemporània, no-ficció i clàssics amb l’objectiu de promoure la venda de drets en el marc de la fira.

A més, la fira comptarà amb l’assistència virtual de dos tècnics del Llull, que explicaran els recursos i serveis que l’institut ofereix a professionals internacionals. També s’exposaran els quaderns produïts des del Llull, es resoldran dubtes del programa de subvencions i es realitzarà un seguiment de projectes en marxa.

La presència catalana en aquesta fira s’emmarca en la línia d’accions que l’Institut Ramon Llull duu a terme per impulsar la literatura catalana, difondre les eines de suport (ajuts de traducció, promoció i de literatura infantil i juvenil) i donar a conèixer les visites d’editors internacionals que organitza anualment.

La crisi sanitària ha provocat arreu del món la cancel·lació de fires, trobades i activitats literàries. Davant d’això, per primera vegada, el Llull representarà la literatura catalana de manera virtual en aquesta fira. Fundada el 1986, és la fira més gran en exposició de llibres de la Xina i una de les fires literàries més importants d’Àsia. Cada any hi assisteixen més de vint mil agents literaris i editors, escriptors, lectors, empreses i mitjans de més de vint països diferents, principalment de països asiàtics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any
Fer-me'n subscriptor