Una investigació sobre l’Alzheimer indica que els infants poden ser part activa en la cura de familiars

  • Proposa de dotar d’informació les famílies perquè puguin entendre els canvis de comportament associats

VilaWeb
ACN
12.04.2023 - 16:15
Actualització: 12.04.2023 - 23:18

Una investigació sobre l’Alzheimer de professionals de l’atenció primària de la regió Metropolitana Sud de l’ICS, demostra que els infants d’entre sis anys i tretze poden ser part activa en la cura de familiars amb aquesta malaltia i un suport per als cuidadors. D’entre els participants, per exemple, alguns van explicar que quan es donaven situacions tenses entre els malalts i altres membres de la família ells sabien com actuar per evitar discussions. L’estudi, del que s’ha fet ressò la revista científica Dementia, suggereix també la necessitat de proveir de més informació als infants i les seves famílies per ajudar-los a entendre que aquesta malaltia causa canvis de comportament en la persona que poden ser difícils de comprendre.

La recerca va estudiar els coneixements, experiències, sentiments i preocupacions de nens i nenes d’entre sis anys i tretze envers la malaltia. Es van fer entrevistes semidirigides a vint-i-cinc néts i vint-i-cinc entrevistes obertes als pares i una de les conclusions va ser que els menors observats consideren beneficiós mantenir la relació amb els seus avis malgrat el deteriorament que causa l’Alzheimer i se senten satisfets de poder participar en la seva cura.

L’estudi defensa que s’hauria de tenir present la relació prèvia dels néts amb els seus avis per ajudar a mantenir-la i evitar alguna conseqüència que pot generar la malaltia. També proposa potenciar els beneficis de la cura en família d’una persona amb Alzheimer.

La investigació també reflecteix sentiments negatius, ja que alguns dels entrevistats van assegurar tenir malsons o problemes a l’hora de dormir per conviure amb els seus avis malalts. A més, tot i considerar que el context de tenir una persona amb Alzheimer a la llar no els afectava en la feina escolar, alguns nets van reconèixer que preferien no portar amics a casa per evitar situacions estranyes amb els avis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any