causes

El Consorci de Compensació d’Assegurances (CCS) calcula que pagarà vora 92 milions d’euros en indemnitzacions pels sinistres causats per la gota freda al País Valencià. Segons que explica l’entitat pública, depenent del ministre d’Economia espanyol, els càlculs són preliminars i es basen en informes d’urgència realitzats per un equip de perits del CCS després de reconèixer les zones afectades, una tasca difícil perquè la pluja i els desbordaments van continuar durant el cap de setmana i algunes zones encara no eren accessibles.

El CCS calcula que al País Valencià s’han produït un total de 12.000 sinistres, dels quals 9.300 corresponen a habitatges, comerços, indústries i obra civil, i 2.700, a automòbils. Les zones més danyades han estat Oriola i la resta de la comarca de la Vega Baixa, i Ontinyent i la resta de la comarca de Vall d’Albaida.

A les Illes el temporal ha tingut una escassa incidència, vora de 100 sinistres que ha afectat principalment la Selva (Mallorca) i Ciutadella (Menorca). L’entitat calcula que hauran de pagar 250.000 euros.

Com demanar la indemnització

Segons que informa el CCS, no existeix un termini per a demanar la indemnització, de manera que registrarà i tramitarà totes les sol·licituds de pagaments que rebi, incloses les que es presentin després de compliment el termini de 7 dies que estipula la Llei de Contracte d’assegurança. La sol·licitud la pot fer el mateix assegurat o, en la seva representació, la seva entitat asseguradora o el mediador (agent o corredor) d’assegurances, a través del telèfon gratuït 900 222 665 o a la pàgina web del CCS, amb el DNI o el certificat electrònic.

També aclareix que no existeix un límit a l’import de les indemnitzacions a pagar, que es correspondran amb les assegurances contractades pels afectats, fins i tot si el cost final pogués superar significativament les primeres estimacions efectuades.

En el cas d’automòbils inundats, l’assegurat tindrà dret a rebre una indemnització del CCS ‘qualsevol que sigui la cobertura que tingués contractada’, ja que n’hi ha prou amb la de responsabilitat civil o de danys a tercers de caràcter obligatori.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.