ACN Madrid.-La junta general ordinària d’accionistes del Banc Popular ha aprovat aquest dilluns per unanimitat designar Ignacio Sánchez-Asiaín Sanz com a nou conseller delegat. Sánchez-Asiaín substitueix en el càrrec Pedro Larena Landeta, que va dimitir fa unes setmanes per motius personals enmig de la delicada situació financera de l’entitat. A la mateixa junta s’ha nomenat Antonio González-Adalid García-Zozaya vicepresident primer del Consell d’Administració en substitució de Roberto Higuera Montejo, i Vitalino Nafría Aznar conseller independent per cobrir la vacant produïda per la sortida a petició pròpia del mateix Higuera. Nafría també substituirà Higuera a la Comissió d’Auditoria i ocuparà el lloc de José Ramón Estévez Puerto a la Comissió de Riscos i Compliment.

D’altra banda, el Consell d’Administració ha acordat per unanimitat el nomenament de Miguel Escrig Meliá com a director financer.Sánchez-Asiaín és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Comercial de Deusto (Bilbao) i MBA amb especialitat en Intermediació Financera per The Wharton School – University of Pennsylvania. Ha desenvolupat càrrecs de responsabilitat a diferents entitats financeres i empreses de caire internacional.De la seva banda, Nafría és MBA en Direcció d’Empreses per l’Institut Internacional de Direcció d’Empreses (INSIDE), de la Universidad de Deusto (Bilbao). Ha desenvolupat la carrera professional principalment a BBVA. Del 2009 al 2012 ha estat president de Metrovacesa.Amb aquestes incorporacions el Banc Popular intentar redreçar una situació econòmica delicada que el president del grup des de fa menys de dos mesos, Emilio Saracho, ha explicat als accionistes aquest dilluns fil per randa. L’entitat va fer una ampliació de capital per valor de 2.500 milions d’euros mesos enrere, quan al capdavant de l’entitat encara hi havia Ángel Ron, però Saracho ha confirmat avui que el banc haurà de subscriure’n una altra –per un valor que no ha avançat- o bé optar per altres opcions, com ara la venda a una altra entitat.A Catalunya el Banc Popular té 454.785 clients, dels quals petites i mitjanes empreses (pimes), autònoms i comerços en són 120.000. L’entitat ha fet nova contractació de crèdit a pimes per valor de 1.928 milions d’euros i la seva quota de mercat és del 4,56%.Cal recordar que el fins aleshores conseller delegat de Banc Popular, Pedro Larena, presentava dilluns passat la seva dimissió per motius “estrictament personals”. La renúncia de Larena, que era conseller delegat de l’entitat des del juliol del 2016, tenia lloc el mateix dia que l’entitat anunciava que una auditoria interna obligava l’entitat a ajustar els seus resultats del 2016 i a admetre unes pèrdues no comptabilitzades fins aleshores de 426 milions d’euros addiocionals.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]