Segons fonts socialistes, l’actual primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet arribar una oferta a la viceprimera secretària, Núria Parlon. Tots dos candidats han assegurat públicament que estan oberts a arribar a un acord, però sembla que, de moment, els termes del possible pacte no convencen les dues parts.

La fórmula que Iceta ha posat sobre la taula és la d’establir una bicefàlia orgànica on Iceta i Parlón tindrien dos càrrecs homologables i amb el mateix pes: ell seguiria sent el president del grup parlamentari i la cara visible del PSC a la cambra; ella lideraria el partit internament.  Això permetria que Parlon pogués assumir pròximament el cap de llista al Parlament com a relleu natural.

L’entorn de l’alcaldessa de Santa Coloma no veu malament la proposta però asseguren que primer caldrà mesurar quines forces té cadascú. Per això no contemplen, ara per ara, assolir un acord abans que es voti a les primàries el 15 d’octubre.

Malgrat tot, algunes fonts socialistes que donen suport a Parlon li aconsellen que no tensi tant la corda i que, si veu la possibilitat d’un pacte que garanteixi la renovació del lideratge a curt termini, el faciliti sense esperar a la votació. De fet, diuen aquestes fonts, només la recollida d’avals ja podria servir a Parlon i Iceta per mesurar forces.

 

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.