El govern espanyol amenaça amb sancions si no es donen els noms dels funcionaris

El vice-president Oriol Junqueras ha anunciat aquest matí que no tenien previst facilitar els noms demanats pel govern espanyol

VilaWeb
ACN
25.07.2017 - 15:46
Actualització: 25.07.2017 - 17:46

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministeri d’Hisenda espanyol ha advertit la Generalitat que no entregar la llista de funcionaris responsables del control de les finances ‘vulnera els acords’ i que podria ser objecte de sanció administrativa. En un acord publicat al BOE dissabte, l’Estat exigia a l’executiu català el lliurament d’un llistat amb els noms dels òrgans públics i dels seus màxims responsables.

L’estat espanyol vol que siguin els membres d’aquest llistat els que, setmanalment, remetin al ministeri d’Hisenda uns informes signats on es detallin tots els moviments econòmics de la Generalitat. L’objectiu és comprovar que no s’han gastat diners en els preparatius del referèndum. Fonts del Ministeri d’Hisenda apunten que la Generalitat està obligada a enviar aquest llistat, tal com es recull en l’acord pres a la comissió delegada d’assumptes econòmics divendres. No fer-ho, diuen, seria incomplir l’acord i, per tant, podria ser objecte de sanció administrativa.

El vice-president, Oriol Junqueras, ha anunciat que no pensaven facilitar cap nom de cap treballador públic al govern espanyol. ‘El govern vol protegir els treballadors públics i som els membres del govern els que assumim les responsabilitats de les nostres decisions. Per tant, no facilitarem la llista de treballadors públics que afecten 183 entitats vinculades a la Generalitat. Som els membres del govern els que facilitarem les peticions d’informació’, ha dit.

Segons que diu Junqueras, doncs, és als membres de l’executiu que el govern espanyol s’haurà d’adreçar. I aleshores traspassaran la petició d’informació al Departament de la Vice-presidència, que la passarà a la intervenció general perquè la passi a govern espanyol. El vice-president recorda, a més, que el govern espanyol pot disposar de la informació sobre el funcionament dels comptes cada mes i que també és pública a la web.

El govern espanyol amenaça de deixar Catalunya sense els diners del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) si descobreix que hi ha diners invertits en l’1-O o si no s’envien els informes requerits. Per aquest 2017, Catalunya està previst que rebi 3.600 milions d’euros d’aquest fons destinat a pagar serveis bàsics.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes