El jutge de l’audiència espanyola José de la Mata ha acordat reobrir el cas que investiga l’existència de diner negre al Partit Popular i ha tornat a citar com a investigats entre els dies 23 i 24 de març el líder de la trama, Francisco Correa, l’empresari Alfonso García-Pozuelo i l’intermediari Plácido Vázquez.

La interocutòria s’ha donat a conèixer avui i el jutge accepta les peticions de la fiscalia anticorrupció i l’acusació popular. Així mateix, sol·licita a la sala Penal de l’audiència espanyola que li remeti el procediment en què el seu antecessor Pablo Ruz va decidir de donar per finalitzada la instrucció al març del 2015.

De la Mata refusa, de moment, la declaració de l’ex-president de les Illes Jaume Matas, que també havia estat demanat per les acusacions, argumentant que no consta que Matas hagi prestat declaració davant del fiscal o d’un altre jutge enrelació al possible finançament irregular del PP a les Illes

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb