DUBAI, 16 (Reuters/EP)

El Govern d’Oman ha informat de l’arribada al país de deu antics reclusos de la presó estatunidenca de Guantánamo, en el marc d’una sèrie d’iniciatives que ha emprès l’actual Executiu nord-americà per reduir la població d’aquestes polèmiques instal·lacions.

El Ministeri d’Exteriors omanita ha explicat en un comunicat que aquests deu reus rebran un permís de “residència temporal”. Les autoritats del soldanat han reiterat el desig d'”ajudar” els Estats Units en aquesta matèria.

Barack Obama va fer del tancament de Guantánamo una de les seves grans promeses en arribar a la Casa Blanca el 2009. Vuit anys després, la presó militar que es va obrir el 2002 per George W. Bush per retenir sospitosos de terrorisme segueix activa, si bé el nombre d’interns hauria caigut ja per sota dels 40.

El president electe, Donald Trump, és partidari de mantenir Guantánamo i els seus tribunals militars, de la mateixa manera que l’àmplia majoria dels congressistes republicans que, durant aquests darrers anys, han bloquejat els plans d’Obama.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]