El govern espanyol ha aprovat avui quatre noves operacions per a empreses afectades per la covidCesgarden, Eating Group, Egile i Grupo Universo Pachá – per un import de cinquanta-quatre milions d’euros, això fa que el fons gestionat per Cofides hagi finançat fins ara 66,1 milions d’euros. 

En una nota, el Ministeri d’Indústria i Comerç espanyol explica que l’empresa hotelera Cesgarden, radicada a les Illes, ha rebut 18,6 milions d’euros; i el Grup Pachá, 18 milions. A més, Eating Group, del sector de la restauració a Madrid, ha obtingut 7 milions, i l’empresa guipuscoana de mecànica d’alta precisió Egile, 10,4 milions. En tots els casos, assenyala la nota, són companyies amb capacitat de creixement i un alt component d’innovació, de les quals depenen en conjunt uns 1.800 treballadors.

El 26 de novembre Lladró, l’empresa valenciana de figures i productes de porcellana, i Martínez Otero, un grup de fusteria gallec especialitzat en reformes d’instal·lacions comercials, van esdevenir les primeres empreses a rebre aquestes ajudes. Lladró va obtenir 8 milions d’euros mitjançant un préstec participatiu, mentre que Martínez Otero va aconseguir 4,1 milions d’euros a través d’un préstec participatiu de 2,4 milions i un altre ordinari d’1,7 milions.

El Fons de Recapitalització d’empreses afectades per la covid-19 és un instrument públic dotat amb mil milions d’euros, al qual les empreses seleccionades poden accedir a finançament entre 2,5 i 25 milions d’euros. Es tracten d’ajuts de caràcter temporal en forma de participacions en el capital social, préstecs participatius i altres instruments financers, amb una durada màxima de vuit anys.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.