El govern aprova els criteris d’aplicació de la pròrroga del pressupost de la Generalitat

  • L'executiu també dóna el vist-i-plau al decret llei que autoritza les operacions durant aquest període

VilaWeb
Patricia Plaja, portaveu del govern, en una imatge d'arxiu.
ACN
19.12.2023 - 13:20
Actualització: 19.12.2023 - 13:32

El govern ha aprovat avui el decret que regula i estableix els criteris d’aplicació de la pròrroga del pressupost de la Generalitat del 2023 per al 2024. El compte serà vigent del primer de gener fins a l’aprovació i la publicació al DOGC de la llei de pressupost per al 2024. El decret de pròrroga permet de garantir el funcionament de l’administració i la prestació dels serveis públics mentre no s’aprovi el nou pressupost. Paral·lelament, l’executiu ha aprovat el decret llei que autoritza la formalització d’operacions d’endeutament i la concessió d’avals durant la pròrroga pressupostària.

En relació amb això, es prorroguen els crèdits inicials de les despeses de tots els departaments de la Generalitat i el sector públic, llevat dels crèdits per a despeses destinades a programes o actuacions que s’acaben al final d’aquest exercici.

Les despeses de capítol 1 (despeses de personal) s’ajusten a les dotacions pressupostades el 31 de desembre de 2023. Quant a la resta de despeses (capítols del 2 al 9), es prorroguen els crèdits inicials d’aquest exercici, tret dels destinats a programes o actuacions que ja s’hagin acabat.

En la reunió d’avui, l’executiu ha donat el vist-i-plau al decret llei de necessitats financeres en pròrroga pressupostària i de mesures en l’àmbit de la reestructuració del sector públic per a agilitar l’activitat administrativa. Aquesta norma permet a la Generalitat i a les entitats del sector públic de formalitzar operacions d’endeutament en qualsevol modalitat mentre no s’aprovin els nous comptes. D’aquesta manera, l’administració catalana podrà fer front a les amortitzacions que vencen durant l’any que ve i que no es poden ajornar.

El decret llei també inclou una modificació de la llei 11/2011, del 29 de desembre, de reestructuració del sector públic, per a agilitar l’activitat administrativa en la part que fa referència a l’Institut d’Investigació Aplicada de l’Automòbil (IDIADA). L’objectiu és adaptar la normativa actual perquè es puguin començar els tràmits per a la licitació del nou contracte de gestió del complex situat a Santa Oliva (Baix Penedès). El govern preveu que es pugui formalitzar el setembre de l’any que ve, quan s’acabarà el contracte amb l’adjudicatari actual.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any