esllavissada Andorra

El Consell de Ministres del govern d’Andorra ha aprovat avui la licitació del plec de bases per a la redacció del projecte definitiu de protecció del tram de la carretera CG-1 afectat per l’esllavissada del 10 d’agost passat, que va obligar a tallar durant sis hores l’accés al Principat des de la Seu d’Urgell. D’aquesta manera, l’executiu defineix les condicions tècniques, jurídiques i administratives que regiran la licitació, contractació i execució dels treballs de redacció, tenint en compte el risc de caiguda de blocs rocosos a la zona de la Portalada, situada al davant del centre comercial Punt de Trobada. A més, en el marc de les mesures de control d’aquest entorn, s’ha afegit una nova senyalització semafòrica al dispositiu que ja s’hi havia instal·lat.

El projecte donarà continuïtat a l’actuació temporal que s’hi ha portat a terme, amb l’objectiu de garantir la seguretat dels vianants i vehicles que circulen per l’entorn del punt on es va produir el despreniment. Els treballs es liciten mitjançant concurs nacional i, atenent a la situació generada a la zona, per modalitat de contractació urgent. Les empreses interessades podran presentar les seves ofertes fins al 25 de setembre.

Pel que fa a les mesures de control del tram de la CG-1 afectat per l’esllavissada, s’ha completat i calibrat el procés de monitoratge d’aquest entorn i s’ha confirmat que cap dels episodis de purgues periòdiques ha arribat a la carretera. Segons els mateixos informes, l’única afectació en el trànsit pot ser la provocada per l’alteració momentània de la visibilitat, deguda a la pols aixecada.

Des del ministeri d’Ordenament Territorial s’ha optat per mantenir la vigilància de la zona amb presència física des de les set del matí i fins a les nou del vespre, sent els bombers el cos que assumirà aquesta tasca. L’equip destacat podrà accionar, si hi ha alguna circumstància que així ho requereixi, un semàfor per tallar la circulació de forma automatitzada. A més, el tram afectat de la CG-1 també comptarà amb la presència de membres del cos de policia i/o d’agents de circulació comunals per poder intervenir si les circumstàncies del trànsit així ho aconsellen.

Pel que fa a la nit, la disminució de circulació permet efectuar les tasques de vigilància de forma discontínua. Els bombers i el servei de circulació del comú de Sant Julià de Lòria realitzaran de forma alterna una inspecció cada hora. En cas que les condicions meteorològiques siguin adverses o hi hagi un increment dels indicadors de risc, es recuperaria la presència contínua de vigilants. A més, el comú -ajuntament- reforçarà la il·luminació de la zona del despreniment. D’altra banda, també s’ha decidit eliminar les restriccions a l’aparcament exterior del Punt de Trobada.

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.