Glanzmann, president de Grífols, n’assumeix el càrrec de conseller delegat

  • Víctor i Raimon Grífols, que fins ara compartien el càrrec de consellers delegats, es fan càrrec de noves responsabilitats directives

VilaWeb
EFE / Redacció
08.05.2023 - 09:37
Actualització: 09.05.2023 - 23:13

La multinacional d’hemoderivats Grífols ha nomenat conseller delegat el seu president executiu, Thomas Glanzmann. Fins ara, aquesta responsabilitat l’assumien conjuntament Víctor i Raimon Grífols, que ara exerciran altres càrrecs menors a la cúpula directiva. La companyia, que n’ha informat en un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), ha justificat el canvi per a tenir “una organització funcional centrada en l’execució” i una governança més simplificada.

Amb la presidència executiva i el nou càrrec de conseller delegat, Glanzmann reforça la seva posició al capdavant de l’empresa, controlada per la família Grífols, i desplaça els membres de la família dels llocs més alts de la cúpula.

Glanzmann va ser nomenat president executiu aquest el febrer després de la dimissió de Steven F. Mayer per motius de salut. Llavors va assumir la responsabilitat de liderar la companyia en l’etapa de recuperació després de la pandèmia, mentre que Raimon i Víctor Grífols compartien el rol de consellers delegats.

Tres mesos més tard, Glanzmann els substitueix a tots dos en aquesta funció. Els Grífols passaran a exercir llocs a la cúpula directiva “de caràcter més específic i funcional que donen resposta a les necessitats reals que ara com ara té la companyia”, diu el comunicat de l’empresa. En concret, Víctor Grífols Deu és nomenat director d’operacions i se centrarà en la gestió del dia a dia de l’empresa, i continuarà essent membre del consell d’administració. Raimon Grífols Roura, que és l’actual vicepresident, a més de les seves funcions al consell d’administració assumirà el càrrec de director general corporatiu i se centrarà a optimitzar el valor de les filials i associacions corporatives.

Glanzmann, com a nou conseller delegat, diu: “Aquests canvis ens posicionaran per a la nostra pròxima etapa de creixement i ens ajudaran a assolir els resultats i a accelerar el nostre rendiment per complir els compromisos amb tots els nostres grups d’interès”.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any