La Generalitat Valenciana crearà una línia de 800.000 euros destinada a les empreses perquè implantin mesures tècniques que permetin el teletreball, i subvencionarà a aquelles empreses que puguin veure afectada la seva producció industrial pel coronavirus 2019. Aquestes són algunes de les mesures econòmiques per a fer front a la crisi provocada pel coronavirus al País Valencià avançades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, a les Corts, on ha comparegut per a informar de les accions s’estan duent a terme.

Puig ha anunciat també que s’aplicarà el fraccionament, ajornament o, si escau, la bonificació del pagament dels impostos gestionats per l’Agència Tributària per a facilitar el seu abonament a les empreses, professionals i famílies en dificultats per aquesta emergència. També s’aplicarà l’exempció en el tram autonòmic de l’IRPF i se sol·licitarà per al tram estatal de les subvencions concedides per la Generalitat i el govern espanyol amb motiu del coronavirus, atorgant-los el mateix tractament que rep la prestació per maternitat.

El Consell demanarà al govern espanyol d’augmentar la capacitat d’endeutament de la Generalitat per a poder disposar de fons addicionals amb els quals impulsar mesures de rellançament de l’economia i de reforç dels serveis públics fonamentals. En aquest sentit, sol·licitarà que no es tingui en compte, en el sostre de despesa, l’increment de la despesa sociosanitari vinculat al coronavirus. Així mateix, es reclamarà al govern espanyol que modifiqui la norma que limita l’ús de romanents dels ajuntaments a inversions sostenibles, amb la finalitat que es puguin destinar també a inversions públiques que activin l’economia.

Es crearà un Fons d’Infraestructures de Mobilitat, amb una dotació mínima de 100 milions i aportacions del Banc Europeu d’Inversions, la Unió Europea, les diputacions, la col·laboració públic-privada i la Generalitat, per a millorar les infraestructures i crear treball. També es crearà un Fons de Capital de risc de l’Institut Valencià de Finances (IVF) per a impulsar el creixement de les empreses, que estarà dotat de 200 milions, i la línia de crèdit per a micropimes i autònoms de l’IVF passarà de l’1% al 0% d’interès i podrà destinar-se a circulant. Paral·lelament, la línia de crèdits per a pimes eliminarà els interessos i es podrà destinar a finançar capital de les empreses, i hi haurà una línia específica per als tallers dels artistes fallers i les comissions falleres, entre altres mesures.

Fes-te'n subscriptor i construeix amb VilaWeb25 el diari nou que els Països Catalans necessiten ara.

60€/any
120€/any
Si encara vols ajudar-nos més, pots fer-te'n com a Protector.

Si no pots, o no vols, fer-te'n subscriptor, ara també ens pots ajudar fent una donació única.