La Generalitat ha organitzat la primera missió empresarial destinada exclusivament a dones a Nova York. El viatge té lloc aquesta setmana i compta amb la participació d’una desena de directives, fundadores i cofundadores d”startups’. L’objectiu és que aquestes coneguin potencials inversors, obrin mercat a Nova York i es connectin amb l’ecosistema emprenedor local. Al mateix temps es busca guanyar visibilitat i conèixer actuacions en matèria d’igualtat de gènere en l’àmbit empresarial, tant públic om privat. Les deu ‘startups’ catalanes que hi participen són Atomian, MOCA Platform, Vasquiat, Wisar, GoodGut, Minushu, Aort yx, BCome, Artandabout i Vudoir i van des del sector del ‘big data’ a la moda.

El viatge coincideix amb la fira ‘Tech Up for Women’ a Nova York, on ACCIÓ té un estand per tal que les empreses catalanes tinguin un espai per donar a conèixer els seus productes i serveis, conèixer les darreres novetats i obrir noves oportunitats de negoci. A banda d’això, les participants compten amb una agenda grupal i una altra d’individual gestionada per l’Oficina Exterior de Comerç i Inversions d’ACCIÓ a Nova York per reunir-se amb fons d’inversió, empreses tecnològiques, universitats i entitats tecnològiques de la ciutat.

La delegació catalana també participarà en una trobada amb càrrecs de responsabilitat en diverses empreses tecnològiques americanes i participarà en sessions de formació a Facebook i amb el director de l’àrea d’emprenedoria de la Universitat de Columbia, entre d’altres.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.