Endesa

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Chakir el Homrani, ha convocat per dilluns a les quatre diputacions, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya per ‘coordinar la resposta’ a les reclamacions d’Endesa pels deutes de les famílies en situació de pobresa.

La convocatòria respon a l’amenaça d’algunes companyies, com Endesa, de tallar el subministrament si els ajuntaments no paguen el 50% del deute de les famílies vulnerables.

També la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha convocat per a dimecres que ve als alcaldes de la província per coordinar una resposta a Endesa de tots els municipis.

Marín va assegurar ahir que l’objectiu d’aquesta reunió és ‘trobar solucions per evitar la vulneració dels drets de la població’ i ‘implantar una taula amb la resta d’administracions i empreses per trobar una solució al deute de les famílies amb pobresa energètica.’

Dimarts passat, el grup parlamentari de Catalunya En Comú Podem va demanar la compareixença del conseller El Homrani per explicar les mesures que prendrà el govern, ja que consideren que les cartes enviades per Endesa per reclamar el pagament ‘menyspreen la legislació catalana que protegeix a les persones vulnerables.’

El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha informat que a la reunió de dilluns que ve està previst que també assisteixin Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat, i Miguel Ángel Escobar, secretari d’Administracions Locals.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb