Gas Natural Fenosa seguirà apostant per Llatinoamèrica i no dona per perduda Electricaribe

Gas Natural Fenosa seguirà apostant per Llatinoamèrica en les seves inversions i no dona per perduda la filial colombiana Electricaribe, ha afirmat aquest dijous el president de la companyia, Isidre Fainé, en la roda de premsa prèvia a la junta anual d'accionistes.

VilaWeb
Redacció
21.04.2017 - 00:25
Actualització: 21.04.2017 - 02:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

BARCELONA, 20 (EUROPA PRESS)

Gas Natural Fenosa seguirà apostant per Llatinoamèrica en les seves inversions i no dona per perduda la filial colombiana Electricaribe, ha afirmat aquest dijous el president de la companyia, Isidre Fainé, en la roda de premsa prèvia a la junta anual d’accionistes.

Fainé ha augurat que aquest any i el vinent l’economia mundial “anirà creixent malgrat les incògnites i incerteses que existeixen en el mercat”, i ha assenyalat que compta amb Llatinoamèrica perquè és una gran oportunitat comercial per a les empreses europees i especialment les espanyoles.

“Hi ha moltes coses semblants a nosaltres. Hi ha un món on se’ns ofereixen grans oportunitats. També sóc conscient que en algunes coses són diferents, però cal entendre’ls”, ha afirmat, després que el Govern de Colòmbia hagi intervingut i anunciat la liquidació d’Electricaribe.

Gas Natural Fenosa desconsolidará l’ebitda procedent d’Electricaribe –de 253 milions el 2016–, encara que confia a arribar a un “acord raonable” amb el Govern colombià sobre la filial, segons el conseller delegat, Rafael Villaseca –que ha descartat ajustos comptables addicionals per aquest cas–, i destinarà la majoria d’inversions del 2017 al creixement de xarxes a Espanya i Llatinoamèrica, alhora que preveu un entorn de divises favorable davant l’evolució del 2016.

DIÀLEG OBERT

Fainé ha dit que farà tots els esforços per arribar a una solució amb un acord “bo per a Colòmbia i els ciutadans de Colòmbia i per als accionistes de Gas Natural Fenosa”, i que el diàleg segueix obert al marge dels procediments jurídics en marxa.

Ha exposat que aquest acord ha de passar per “tarifes que siguin suficients per a la tornada de les inversions” que Gas Natural Fenosa ha de fer, solucionant també el problema de base d’inseguretat jurídica en un context de morositat i frau.

Ha destacat el potencial de mercat de Colòmbia, amb un 3,4% de mitjana de creixement del PIB en els propers anys, tipus d’interès reduint-se, finances públiques bones, teixit empresarial molt bo i forta solvència bancària, i necessitat de grans inversions en infraestructures: “Crec en Colòmbia, no vull anar-me’n, encara que si Colòmbia ens fa fora prendrem les decisions que corresponguin”.

Com a esdeveniment positiu a Llatinoamèrica, Villaseca ha celebrat que l’Argentina va aprovar al març l’increment de tarifes i nou marc regulatori que posa fi a un marc transitori “que ja durava molt”, per la qual cosa les seves operacions han tornat a la normalitat allà, i la multinacional catalana també té bones perspectives per a Mèxic.

En qualsevol cas, Gas Natural Fenosa confirma l’objectiu de resultat net per al 2017 i 2018 previst en el pla estratègic 2016-2018, i Villaseca ha afirmat que la seva fortalesa financera permet continuar amb la política de dividends actual.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes