Tropes senegaleses han entrat a Gàmbia, quan feia poques hores que Adama Barrow havia jurat com a nou president, per forçar la sortida del mandatari anterior, Yahya Jamé, que s’havia negat a reconèixer la victòria electoral del seu oponent.

Ho ha anunciat el portaveu de l’exèrcit del Senegal, Abdou Ndiaye. El Senegal havia desplegat centenars de soldats a la frontera, tot esperant ordres per actuar quan expirés el mandat de Jamé, avui.

Nigèria també ha anunciat que desplegaria efectius per a integrar-los en una força regional per protegir el poble de Gàmbia i mantenir la pau i la seguretat de la zona.

La Comunitat Econòmica d’Estats d’Àfrica Occidental (CEDEAO), que ha maldat per trobar una solució política a la crisi a Gàmbia des de les eleccions presidencials de l’1 de desembre, ha assegurat que expulsarà Jamé del govern si no lliura el poder a Barrow.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]