L’ex-president de la Generalitat Francisco Camps ha anat a declarar a la Ciutat de la Justícia de València, per presumptes noves irregularitats relacionades amb el Gran Premi de Fórmula 1 de València. Segons fonts judicials, la investigació ha estat declarada secreta i s’hi ha personat la fiscalia anticorrupció.

Abans d’entrar-hi, Camps ha dit que no sabia de quina investigació es tractava, però que si era sobre la fórmula 1 ‘tot es va fer fenomenal’. Camps, que ha dit que tenia la consciència tranquil·la, ha volgut saber qui havia filtrat la investigació als mitjans.

Segons fonts judicials, en aquesta causa hi ha vuit ex-alts càrrecs més investigats de l’època en què ell era president de la Generalitat. Camps ja té una causa oberta al jutjat d’instrucció número 2 de València, acusat d’un presumpte delicte de prevaricació i malversació.

En aquests fets s’investiga la negociació prèvia del contracte de la fórmula 1, la signatura i participació del Circuit del Motor; el contracte de la Societat de Projectes Temàtics i el pagament del cànon per acollir el circuit; i l’aval i la compra de l’empresa gestora del circuit, Valmor, per part del govern valencià. En la mateixa causa s’investiguen irregularitats relacionades amb la negociació, signatura i participació del contracte per al gran premi de fórmula 1, a més de tot allò que té relació amb la decisió de gestió i pagament del cànon. Aquest jutjat també investiga l’aval i la compra de Valmor per part del govern valencià, que en va assumir el deute.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]