El catedràtic de Filosofia de la Universitat Ramon Llull i director de la Càtedra Ethos, Francesc Torralba i Roselló ha guanyat el 19è Premi Ramon Trias Fargas d’assaig polític amb l’obra Lideratge ètic. L emergència d’un nou paradigma. En aquest llibre Torralba planteja un lideratge ètic aplicable a la política però també a qualsevol tipus d’organització.

Per l’autor, el lideratge ètic és aquell que es fonamenta en el respecte a la persona, en els recursos humans i es desenvolupa a través de relacions de qualitat humana i amb promoció de l’equip de persones. El plantejament del lideratge ètic que proposa el doctor Torralba es pot aplicar a la política, però també en el lideratge de tot tipus d’organització.

L’obra està dividida en una introducció i sis parts; on els valors ètics, la visió de projecte, les virtuts de lideratge i el projecte d’equip humà són les columnes on es fonamenta el necessari temple del lideratge ètic pel Dr. Torralba.

A la part final de l’obra, dedica un capítol a cinc exemples històrics de lideratge ètic:

· Mahatma Gandhi (1869-1948). Pensador i polític hinduista indi.

· Dag Hammarskjol (1905-1961). Polític suec i secretari general de l’ONU (1953-1961)

· Martin Luther King (1929-1968). Líder del moviment pels drets civils dels afroamericans als Estats Units.

· Nelson Mandela (1918-2013). Activista, polític i president de Sud-àfrica (1994-1999)

· Jorge Mario Bergoglio (1936-). Bisbe jesuïta argentí, Papa de l’Església Catòlica.

El jurat del premi ha fallat en favor de l’obra de Torralba perquè, entre altres qüestions, coincideix plenament en la línia de treball en pro de la regeneració democràtica per la qual ha apostat amb claredat la Fundació CatDem, segons ha explicat la CatDem en una nota de premsa.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb