BERLÍN, 8 (Reuters/EP)

La cancellera alemanya, Angela Merkel, ha felicitat aquest dilluns el president electe francès, Emmanuel Macron, pel seu “espectacular” triomf electoral i ha promès ajudar França a combatre l’atur i treballar al costat d’ell per promoure l’estabilitat europea.

“Ell porta les esperances de milions de francesos i de moltes persones a Alemanya i tota Europa”, ha destacat Merkel en roda de premsa a Berlín. “Va liderar una campanya proeuropea valenta, defensa l’obertura al món i està compromès decisivament amb una economia social de mercat”, ha afegit.

La cooperació francoalemanya és una “pedra angular” de la política exterior de Berlín, ha destacat Merkel, encara que ha afegit que Alemanya no necessita canviar el seu rumb econòmic en resposta a la victòria electoral de Macron.

Merkel va ser la primera mandatària a parlar per telèfon el diumenge a la nit amb Macron després de conèixer-se la seva victòria sobre la ultradretana Marine Le Pen.

Durant la conversa telefònica, Macron va prometre a la cancellera que viatjaria a Alemanya tan aviat com li fos possible i, segons s’ha sabut aquest dilluns, Berlín serà precisament la seva primera destinació a l’estranger una vegada assumeixi el càrrec el diumenge.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]