MADRID, 23 (EDIZIONES/Portaltic)

Tourouvre-au-Perch a Normandia (França) ha instal·lat al llarg d’un quilòmetre de carrera panells fotovoltaics per proveir d’energia renovable el municipi.

La que es considera la primera carretera de panells solars del món –segons els seus responsables– té una superfície de 2.800 metres quadrats de plaques fotovoltaiques, capaç de generar electricitat per proveir una població de fins a 5.000 habitants.

La carretera ha estat inaugurada aquest dijous. Els panells tenen un recobriment de resina, per suportar el pas dels vehicles i el fregament de les rodes. Alhora, els materials amb els quals s’ha fabricat són resistents a les inclemències del temps.

Wattway, que és com s’anomena aquesta tecnologia, és un desenvolupament francès que ha costat cinc anys d’investigació i que ara es posa a prova a Tourouvre-au-Perch, un municipi d’uns 3.400 habitants, als qui proveirà d’energia durant dos anys.

Aquesta tecnologia “presenta l’avantatge de produir energia elèctrica sense envair les superfícies agrícoles i els paisatges naturals”, explica el web de l’empresa de construcció Colas, responsable de Wattway. Un altre dels seus avantatges és que s’instal·la directament a les carreres ja construïdes, sense haver de destruir i construir nous espais.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb