Ja fa 89 nits que els manifestants tallen l’avinguda Meridiana de Barcelona en protesta per la sentència contra els presos polítics i la repressió posterior. Tanmateix, la convocatòria d’aquest vespre ha tingut una repercussió especial, perquè s’havia fet una crida a assistir-hi després que grups d’ultra dreta haguessin fet una contraconvocatòria per a impedir la protesta independentista.

De fet, uns cent espanyolistes s’han aproximat en manifestació fins al centre comercial Hipercor, enmig de l’himne espanyol, crits contra l’independentisme i contra el tall. Des d’allí, i separats pels Mossos d’Esquadra, han observat els centenars de manifestants que participaven al tall de la Meridiana. Els ultres han marxat passades les nou del vespre, malgrat que el tall es manté fins a les deu de la nit.

Betevé ha denunciat que el president de l’ACVOT, José Vargas, ha amenaçat un periodista que cobria la concentració ultra.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb