La presidenta del Parlament Carme Forcadell ha demanat a la sala segona del Tribunal Suprem la seva posada en llibertat provisional perquè ja no forma part del govern ni del Parlament de Catalunya i no continuarà en política, pel que no hi ha risc de reiteració delictiva. A l’escrit de l’advocada Olga Arderiu, es ressalta que Forcadell porta cent tretze dies a la presó provisional, i se sol·liciten mesures menys oneroses per a ella com les compareixences diàries, la prohibició de sortir del territori espanyol, la imposició d’una fiança o el control mitjançant dispositius telemàtics.

Arderiu assegura que Forcadell va renunciar a la seva acta de diputada i que la seva intenció és la de deixar la política, i destaca que no ha comès cap delicte: ‘No existeix el més mínim indici que porta a pensar que la Sra. Forcadell aportarà col·laboració a algun delicte de rebel·lió; a més, com s’ha indicat, és impossible reiterar un delicte que no s’ha comès’.

Al·lega que Forcadell no té ‘la més mínima temptació de fugir sinó de defensar la seva innocència’ com ressalta que ha vingut demostrant durant aquest procediment.

L’advocada també assenyala que des de fa tres mesos s’ha format ‘un govern legítim a Catalunya i ha finalitzat l’aplicació de l’article 155’, així com la reunió que van mantenir dilluns passat el president de la Generalitat, Quim Torra, i el de l’Executiu central, Pedro Sánchez.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb