La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Kristalina Georgieva, ha advertit que el coronavirus tindrà un impacte econòmic negatiu a la Xina que pot afectar, també, la resta del món, i posar en risc l’augment del creixement previst.

Si bé a principis d’any l’FMI pronosticava una modest repunt del creixement mundial del 2,9% del PIB al 3,3%, Georgieva ha advertit que la previsió era fràgil i es basava en un retorn a condicions més normals. Amb l’augment de contagis de Covid-19, ‘s’ha alterat l’activitat econòmica a la Xina i es pot posar la recuperació en risc’.

‘Hem de treballar junts per contenir el Covid-19, tant pel que fa al seu impacte humà com econòmic, especialment si el brot és més persistent i generalitzat’, ha assegurat la directora gerent de l’FMI.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb