François Fillon ha guanyat la segona volta de les primàries presidencials de la dreta francesa, amb el 66,5% dels vots. El resultat era tan contundent al començament de l’escrutini, que Juppé va acceptar la derrota de seguida i va felicitar el seu rival polític. ‘Tinc un sentiment de profunda gratitud a tots els francesos que han votat per mi, encara que el resultat no és a l’altura de les expectatives que tenia’, va dir decebut.

Fillon serà, doncs, el candidat de centre-dreta per a les eleccions presidencials que es faran el 23 d’abril (la primera volta) i el 7 de maig (la segona).

En veient la situació actual del Partit Socialista, és molt probable que Fillon acabi acompanyant Marine Le Pen a la segona tanda. Si fos el cas, probablement l’esquerra votaria el candidat de la dreta per evitar la victòria del Front National.

El triomf de François Fillon avui ha estat encara més fort a Catalunya Nord: si a tot l’estat ha obtingut un 66,5% dels vots, els votants nord-catalans li han atorgat el 74% de vots favorables, contra el 26% de Juppé.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb