Quins són els festius del 2024 a Catalunya?

  • S'ha publicat el calendari laboral de l'any vinent: quatre caps de setmana llargs i dos possibles ponts

VilaWeb
Redacció
29.03.2023 - 20:27
Actualització: 29.03.2023 - 20:38

El Departament d’Empresa i Treball ha aprovat els dies festius del 2024 a Catalunya. Enguany, haurem de marcar quinze dies al calendari laboral, tretze dels quals escollits pel govern i dos que podran triar els ajuntaments com a festes locals, retribuïdes i no recuperables. Ara per ara, resta per publicar el calendari de festius a la resta del país.

Quants ponts i caps de setmana llargs hi haurà el 2023?

Al calendari de festius del 2024 hi ha quatre caps de setmana llargs i dos ponts possibles. El primer d’aquests caps de setmana llargs coincidirà, justament, amb el primer dia de l’any, atès que el primer de gener caurà en dilluns. Això permetrà d’enllaçar-lo amb els dos darrers dies d’enguany, el dissabte 30 de desembre i el diumenge 31, per a fer un pont de tres dies. Per al següent festiu, però, caldrà esperar fins a finals de març. Serà el 29 de març –Divendres Sant– que es podrà enllaçar amb el dilluns següent –1 d’abril, Dilluns Sant– per a fer quatre dies consecutius de festa.

Més enllà de les vacances que agafi cadascú, l’estiu oferirà no una sinó dues oportunitats per a gaudir d’un cap de setmana llarg o bé un possible pont: a finals de juny, tot aprofitant que el festiu de Sant Joan caurà en dilluns, i a mitjan agost, tot aprofitant que el festiu de l’Assumpció –15 d’agost– caurà en dijous. Enguany, tan sols hem tingut un únic pont possible a l’estiu, atès que Sant Joan ha caigut en dissabte.

Una altra bona oportunitat per a fer una escapadeta llarga serà, justament, durant els darrers dies de l’any. I és que el dia de Nadal caurà en dimecres i el de Sant Esteve en dijous, oferint així l’oportunitat de fer vacances divendres 27 i aprofitar el cap de setmana per a enllaçar cinc dies consecutius sense treballar.

Però no tot seran bones notícies. El pont llarg de la Immaculada Concepció s’escurçarà enguany, atès que el 8 de desembre –dia de la constitució espanyola– caurà en diumenge. Així, si bé es podrà aprofitar el divendres 6 –dia de la Immaculada Concepció– per a encadenar tres dies de vacances, enguany no serà possible aprofitar el festiu del dia 8 per a agafar-se cinc dies seguits de vacances.

Alhora, hi haurà dos festius que cauran en cap de setmana: el 6 de gener (dissabte) i el 12 d’octubre (dissabte). En aquests casos també es perdrà l’oportunitat d’agafar un cap de setmana llarg que sí que hem tingut enguany.

Us oferim la llista dels dies festius marcats al calendari laboral del 2024 a Catalunya:

1 de gener: Any nou (dilluns)
6 de gener: Reis (dissabte)
29 de març: Divendres Sant (divendres)
1 d’abril: Dilluns Sant (dilluns)
1 de maig: Dia del Treballador (dimecres)
17 de juny: Diada de l’Aran (dilluns)*
24 de juny: Sant Joan (dilluns)
15 d’agost: l’Assumpció (dijous)
11 de setembre: Diada Nacional de Catalunya (dimecres)
12 d’octubre: festa de la hispanitat (dissabte)
1 de novembre: Tots Sants (divendres)
6 de desembre: dia de la constitució espanyola (divendres)
25 de desembre: Nadal (dimecres)
26 de desembre: Sant Esteve (dijous)**

*Només a la Vall d’Aran. **Excepte a la Vall d’Aran.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any