Una de les personalitats que aquest vespre seran distingides amb la Creu de Sant Jordi és l’empresària Sol Daurella, presidenta de Cobega, SA, i de Coca-Cola Iberian Partners, SA, que és previst que aviat esdevingui també presidenta de la nova companyia multinacional Coca-Cola European Partners Plc, que fusiona empreses del sector. Fa molts anys que la Plataforma per la Llengua malda perquè Coca-Cola etiqueti els seus productes en català, però, malgrat tantes campanyes com hi ha esmerçat, no se n’ha sortit. I avui el president de l’entitat, Òscar Escuder, ha escrit una carta oberta, irònica, de felicitació al govern i a Sol Daurella.

Ací teniu la carta de la Plataforma per la Llengua:

«Plataforma per la Llengua felicita el govern i la senyora Daurella

Enguany el govern de Catalunya ha concedit la Creu de Sant Jordi a la Sra. Sol Daurella pels seus indiscutibles mèrits empresarials.

Un govern d’un país normal mai no donaria tan alta distinció a algú que incompleix la legislació del seu parlament, i encara menys un govern que vol que fem un país millor i més just per a tothom i amb tan bones intencions per a millorar la situació lingüística de la seva ciutadania com va demostrar el nostre president en el seu discurs de Sant Jordi.

Coca-cola incompleix de fa anys el codi de consum i l’article 30.1 de la llei de política lingüística que obliguen a vendre i distribuir només productes amb l’etiquetatge com a mínim en català.

Per tant, resulta evident que el govern i les empreses de la Sra. Daurella s’han posat d’acord per tal de seguir el sentit comú i les lleis del Parlament de Catalunya.

Per això, felicitem el president del govern de la Generalitat  i la Sra. Daurella.

Aprofitem també per recordar al nostre govern que hi ha altres moltes empreses que encara no compleixen les lleis del parlament i, per més inversemblant que sembli, discriminen els catalanoparlants: Nestlé, Kellogs, Danone, entre altres encara resten al marge de la llei. Per això instem al govern a arribar a acords amb ells i fer que també comencin a etiquetar en català ben aviat.»

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb