L’Agència Catalana del Consum obre expedients sancionadors contra cinc portals immobiliaris

  • Els portals immobiliaris no informaven de l'índex de referència ni incloïen el preu del lloguer anterior

VilaWeb
EFE
16.02.2021 - 19:22

L’Agència Catalana del Consum ha obert expedients sancionadors als portals immobiliaris Fotocasa, Habitaclia, Idealista, Pisos.com i Yaencontré per no incloure en els seus anuncis l’índex de referència dels preus de lloguer de la Generalitat.

Aquest índex permet de conèixer el preu mitjà del metre quadrat de lloguer d’un habitatge situat en una zona i unes característiques concretes. Segons ha informat el departament d’empresa i Coneixement, aquest índex “ha de constar en totes les ofertes i publicitat que incloguin els preus de lloguer, tal com estableix la Llei 11/2020 de mesures urgents en matèria de contenció de rendes”.

Aquesta norma també fixa topalls en uns seixanta municipis declarats “àrees de mercat d’habitatge tibant”, on el preu del lloguer no pot augmentar pel que fa al contracte anterior, ni pot superar l’índex de referència en aquells contractes nous d’habitatges destinats a residències permanents.

A part de les inspeccions iniciades al desembre, l’Agència Catalana del Consum ha rebut dues-centes quaranta-vuit denúncies d’ençà de l’entrada en vigor de la norma per anuncis publicats en portals que no informaven del preu de renda segons l’índex de referència o que no incloïen el preu del lloguer anterior.

És obligatori mostrar aquesta informació per a tots aquells habitatges que han estat llogats en els últims cinc anys. Les sancions als portals immobiliaris podrien arribar fins als deu mil euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any