Europa multa amb 344 milions d’euros quatre grans bancs per manipular el mercat de divises

La sanció arriba després que els reguladors hagin conclòs que fins a cinc grans bancs van formar un càrtel en el comerç de divises del G10

VilaWeb
ACN
02.12.2021 - 15:11
Actualització: 02.12.2021 - 16:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Comissió Europea ha multat HSBC, Barclays, RBS i Credit Suisse amb un total de 344 milions d’euros com per manipular el mercat de divises. La sanció arriba després que els reguladors antimonopoli hagin conclòs que els quatre bancs, juntament amb UBS, van formar un càrtel en el comerç de divises del G10.

Les autoritats comunitàries han desvelat que algunes d’aquestes entitats intercanviaven, a través els operadors dels operadors que les representen al mercat de divises, “informació sensible i plans” i “ocasionalment coordinaven les estratègies de negociació”. Segons han afegit, l’intercanvi d’informació entre aquestes entitats els permetia prendre decisions “informades sobre com i quan vendre o comprar les divises”, contràriament a la resta d’actors del mercat, que assumien grans riscs a l’hora d’operar-hi.

La multa a HSBC és de 174 milions d’euros; per a Credit Suisse, de 83; per a Barclays, de 54; i per a RBS, de 32. UBS, tot i participar del càrtel, ha aconseguit esquivar una multa d’uns 94 milions d’euros per haver-ne informat a la Comissió Europea.

Més notícies

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes