El cap de govern d’Andorra, Toni Martí, i el president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, van ratificar ahir el compromís de continuar avançant en les negociacions per a l’acord d’associació amb la Unió Europa. Després del referèndum britànic favorable a sortir de la UE, s’ha observat una alentiment de les negociacions que preocupa les autoritats andorranes. Però ahir Martí, quan va sortir de la trobada, va dir: ‘Les negociacions estan en marxa i el Brexit ja es veurà.’

Martí es va reunir també amb el president del Consell Europeu, Donald Tusk, que ha acceptat la invitació de visitar Andorra que li ha fet el cap de govern. La delegació andorrana també tingué sengles trobades amb els ambaixadors d’Espanya i França i amb la Direcció General de Fiscalitat i Unió Duanera de la Comissió. En aquesta darrera conversa es parlà de la definició d’Andorra com a paradís fiscal i de la inclusió en la llista de paradisos fiscals que la UE farà enguany i que preocupa molt especialment les autoritats andorranes.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.