El secretari d’Estat estatunidenc, Mike Pompeo, ha anunciat que els Estats Units d’Amèrica han notificat a l’ONU la seva intenció de retirar-se de l’Acord de París, primer pas formal d’un procés d’un any per a la sortida d’aquest pacte mundial per lluitar contra el canvi climàtic.

‘El nostre és un model realista i pragmàtic’, ha afirmat el màxim responsable de la Diplomàcia estatunidenca. L’article 28 de l’Acord de París estipula que un estat membre pot retirar-se a partir del 4 de novembre de 2020, sempre que el seu govern enviï una notificació formal a l’ONU un any abans d’aquesta data.

L’any 2017, l’administració de Donald Trump va anunciar que tenia la intenció de retirar els Estats Units de l’Acord de París tan aviat com fos legalment possible per considerar que imposava una càrrega econòmica insuportable per al seu país.

L’històric acord climàtic, signat a París el 2015, té com a objectiu evitar que la temperatura global pugi més de dos graus i per això estableix un esquema de compromisos nacionals de reducció de les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.